2022. november 7.

Art Díj - Az év diplomája 2022 Copy 2

Újabb szakmai elismerés! Szép Tamás illusztrátor hallgatónk diplomája nyerte el 2022-ben az Arany Rajzszög Társaság „Az év diplomamunkájáért” díját. Az idei pályázaton az ország számos egyeteméről és főiskolájáról több mint 100 pályamunka közül választotta ki anonim módon a zsűri a legjobbakat, amivel a KREA immár zsinórban 3. éve hozza el ebben a kategóriában az első helyet.
Büszkék vagyunk végzett hallgatónkra, aki az alábbiakban így ír saját munkájának inspirációjáról:

"

A diplomamunkám, Csányi Vilmos A bábosok című – gondolatoktól igen gazdag – regénye volt. A tervezéshez hozzátartozott az illusztrációk elkészítése, a könyv szerkezetének kialakítása, – mindez magas tipográfiai igényességgel – és a témához kapcsolódó POS anyagok tervezése.

Csányi Vilmos regénye a modern kapitalista létről filozofál, kultúrantropológiaiés – meglehetősen – kritikus szemléletmóddal megközelítve azt. A filozofikus eszmefuttatást, a szerző egy békés, erőszakmentes törzs és a város szembenállásán keresztül szemlélteti az olvasóval. A könyvet áthatja az anarcho-primitivista és a Rousseau-i humanista filozófia, így számomra egyértelmű volt, hogy a primitivista képzőművészetből inspirálódva alakítsak ki, egy a könyv hangulatára reflektáló stílust és hangulatvilágot. A könyvben a város ridegnek és falanszterinek jelenik meg, így a brutalista építészet erősen inspirálta munkámat. Az illusztrációk stílusára jellemző még az organikus és a geometrikus formák találkozás, ami szimbolizálja a város kimértségét, a természet nyersességét – és ezek ellentétét. Mivel a groteszkség sem áll messze a könyvtől, ezért az illusztrációk kaptak egy ehhez méltó ízt is.
Diplomamunka címe és témája: Csányi Vilmos – A bábosok KREA X Openbooks. Könyvtervezés és hozzá tartozó POS anyagok készítése.

Válaszd a  KREÁT, ha…

divatmárkát szeretnél építeni már a tanulmányok alatt,
francia MA diplomát szeretnél szerezni,
agilis pályakezdő vagy és komoly képzést szeretnél,
pályát akarsz váltani, és a kreatív szakmában látod a jövőd,
a hazai divatmárkák neves tervezőitől akarsz tanulni,
már a tanulmányok alatt a szakmában szeretnél dolgozni,
szeretnéd a márkád stratégiáját menedzserekkel stylistokkal grafikusokkal felépíteni.

További információk
szakunkról

kapcsolódó híreink

UI/UX
Art Díj - Az év diplomája 2022 Copy 3
UI/UX
Art Díj - Az év diplomája 2022 Copy 5
UI/UX
Art Díj - Az év diplomája 2022 Copy