KREA » Oktatás » Képzések » Lakberendező

Lakberendező

Nyilvántartásba vételi szám
Lakberendező: E-000458/2014/A004

Megszerezhető végzettség minősítése
Lakberendező 55 211 06 OKJ állami bizonyítvány és EUROPASS állami bizonyítvány (2 félév)
előfeltétel: Dekoratőr OKJ állami bizonyítvány (4 félév)A Lakberendezők magas fokú művészeti, környezetesztétikai, vizuális, és szakmai tervezési tudás birtokában, a közvetlen emberi környezetet alakítják.
A Krea olyan Lakberendezőket képez, akik egyedi látásmóddal rendelkező tervezők lesznek. Tér- és stíluskoncepció által, megtervezik a különböző magán életterek komplex bútorozását, és a térben használt anyagok, színek, formák harmonikus látványát.
A Lakberendező képzésben résztvevő képes lesz a különböző lakástípusok funkcionális berendezésére, beépített bútorok és kisbútorok tervezésére. Az aktuális trendeknek megfelelő egyedi stíluskoncepciója alapján megtervezi az életterek látványát, textilezését,világítását, dekorációját, a megrendelő igényeinek maximális figyelembevételével. Képes lesz terveiből komplex tervdokumentációt készíteni és prezentálni, műszaki rajzokkal látványrajzokkal, színtervekkel, és stíluskollázsokkal illusztrálva. Ismerni fogja a bútorok, textiliák, világítástechnikai cikkek és egyéb kiegészítők forgalmazóit, termékeit, az aktuális stílustrendeket, designtendenciákat, a design bútorok, tárgyak tervezőit. Képes lesz szaktanácsadásra, kapcsolatot tartani és együttműködni társtervezőkkel, szakipari emberekkel.

Nemes Mária, igazgatóIntézményünk nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a végzett hallgató ismerje a kortárs művészeti szféra szereplőit, és működését, ismerje a művészeti vállalkozások aktuális gazdasági és jogi feltételeit. Képes legye saját vállalkozást működtetni, tudatosan használja a vállalkozás sikeréhez szükséges marketing és kommunikációs eszközöket.
Fontosnak tartjuk, hogy alkalmas legyen idegen és magyar nyelvű állásinterjún eredményesen részt venni. Tudjon idegen és magyar nyelven - személyes és szakmai vonatkozást is beleértve - bemutatkozni, a munkavállaláshoz kapcsolódóan önéletrajzot és motivációs levelet írni, illetve munkaszerződést, munkahelyi leírást értelmezni.

Kortárs építészet Kortárs design Művészettörténet Bútorstílustörténet Épület-szerkezettan Épületgépészettan Tértan, műszaki rajz Anyagismeret Tervezés szakelmélet Lakberendezési ismeretek Kereskedelmi és vállalkozási ismeretek Mintatervezés Szakgrafika, Térábrázolás Vizuális kommunikáció Rajz Színtan Belsőépítészeti tervezés Stílustervezés Textiltervezés
Oktatási alkalmak / (/hét) Oktatási időpontok / (/nap) Képzési idő / (félév) Óraszám / (összes óraszám) Képzési díj / (félév)
*intenzív 4x3-6 9.00-13.45 vagy 16.30-21.15 2 624 óra 370.000 Ft (áfamentes)
3x3-6 16.30-21.15 2 546 óra 320.000 Ft (áfamentes)


Magyarázat, rövidítések
* intenzív képzésre kizárólag kötetlen munkaidőben dolgozók, diákok jelentkezhetnek, mivel az órák, órarend szerint délelőtt és/vagy délután is zajlanak

A Felvételi követelményrendszer az alábbi linken elérhető!
Más dekoratőr képzést nyújtó iskolában végzett diákoknak is lehetőséget biztosítunk továbbtanulásra. Amennyiben a jelentkező színvonalas szakmai portfóliója megfelel a felvételi elbeszélgetésen, valamint dekoratőr OKJ végzettséggel rendelkezik, felvételt nyer a lakberendező képzésre.
Az oktatásban és a diákok feladatai során együttműködő partnereink, gyakorlati műhelyek, leendő tervezőink referenciái:

Hannabi
CODE bemutatóterem
Ligne Roset
Do work
BoConcept
Arkhenea Bútorgaléria
Európa Design
Gepetto Design Stúdió
Goa Home
Hephaistos
Innoshop
Kartell Shop
Magma
Mobili Mánia Stúdió
Naphold Otthondesign
Pointzero
Roomba Home Culture
Be Light
SOL-INFO Lámpa Stúdió és Tom Dixon bemutatóterem
Arioso
Artvirág
Arteon Függöny és Lakberendezési Szalon
Kilim a nomád szonyeg
Müller Mónika Enterior
Belvedere Szalon
Ernst Galéria
Studió Agram
ARTKRAFT
IDdesign Hungary
Antikcentrum
Pintér Galéria és Aukciósház
Vibel, Gyerekszoba Másként!

Hallgatói munkák