Kreáról

Az alkalmazott művészet területén húsz éve eredményesen működő intézmény professzionális szellemisége a magas minőségi igény és szakmai színvonal mentén szerveződik. Inspiratív, újító szellemű képzésein a design szcénában való érvényesüléshez szükséges valós, és aktuális kihívások elé állítja diákjait.

A KREA Kortárs Művészeti Iskola oktatási struktúrája gyakorlatorientált, flexibilis, a piac aktuális elvárásaihoz igazodik. A képzéseinken résztvevők az elméleti és gyakorlati ismeretek elsajátításával design teremtő szakemberekké növik ki magukat.

A KREA iskolarendszeren kívüli felnőttképzési tevékenységet folytat.
E-000458/2014 nyilvántartásba vételi szám alapján felnőttképzési tevékenysége engedélyezett, középfokú OKJ állami bizonyítványt adó és/vagy felsőszintű magániskolai képzést nyújt.

Minőségpolitikánk az alábbi linken elérhető!

Arra törekszünk, hogy diákjaink olyan szakmai képzésben részesüljenek, aminek segítségével egyedi kreativitásukat megőrizve, a társadalom és a művészeti élet felelős irányadóivá válhassanak. Fontos számunkra, hogy a leendő tervezők szakmai felkészültségük mellett legyenek tisztában a piac elvárásaival, és meg is tudjanak felelni annak. Képesek legyenek munkáikat, terveiket, termékeiket prezentálni, itthon és külföldön egyaránt. Nagy hangsúlyt fektetünk a kiemelkedő művészi tehetség gondozására, és az egyedi sikerek közösségi szinten való elismerésére és megélésére.

A hazai alkalmazott művészeti oktatásban iskolánk elsőként alapított meg olyan művészeti képzéseket - enteriőrtervezés, stylist, tervezőoperátor, smink- és öltözködéskultúra, webdesign -, amelyek oktatási tematikája és követelményrendszere azt megelőzően még nem volt kidolgozva hazánkban. A KREA Kortárs Művészeti Iskola a látványtervezés, a vizuális kommunikáció és a divat speciális területeire képez szakembereket.

A képzéseken olyan szakemberek képzése a cél, akik a design-központú tervezői gondolkodással, mint egyetemes érvényű formaalkotói értékrenddel bírnak, és magas fokú művészeti, környezetesztétikai, vizuális, és szakmai tervezési tudás birtokában a közvetlen emberi környezetet alakítják, nemzetközi színvonalon. Végzett designereink többek között képesek megtervezni a mindennapi élet tereit, a legkülönbözőbb enteriőrök látványát, öltözékeket, személyi- és cégarculatot, csomagolást, kiadványokat.

A KREA Kortárs Művészeti Iskolában magasan kvalifikált szakemberek, speciális művészetelméleti, művészettörténeti területek professzionális ismerői tanítanak. A vizuális tárgyakat gyakorlott tanárok, művészeti díjjal rendelkező képzőművészek oktatják. A szakmai tervezési ismereteket az adott szakma elismert, és a tervezői piacon aktívan dolgozó építészei, belsőépítészei, tervezőgrafikusai, webdesignerei, divattervezői, fotósai, és sminkesei tanítják.

Hírlevél
Hogy mindig tudd, mi történik a KREÁ-ban.
FELIRATKOZOM