HALLGATÓNK TERVEZTE A TAEKWONDO EB ARCULATÁT
2017. december. 19.

Tavasszal megkeresték a KREA brand designer hallgatóját Boncz László Áront, hogy tervezze meg a budapesti Taekwondo EB rendezvény arculatát, grafikai anyagait, ajándéktárgyait, érméit és serlegeit is. Hallgatónkat a tervezésen túl a versenyzők portré fotózásával, a promóciós videó elkészítésével, valamint a rendezvény fotós és videós dokumentálásával is megbízták.

Boncz Áron az arculathoz a Taekwondo öt tanításának koreai írásjeleit elemeire szedte, majd a sportág övfokozatainak megfelelően színezte, végül experimentális módon mintákat készített belőle. A bajnokság a 12-15 évesek kontinens versenye, így egy színes, dinamikus és szerethető képi világ megalkotása volt a cél.

A szövegeken és a programfüzet több oldalpárján a szintén KREÁs Pataki Franciskával dolgozott együtt. A projekt kihívásai egyben a legnagyobb izgalmai is voltak: a verseny egy kifejezetten kis költségvetésű rendezvény, az arculati irányok véglegesítése után pedig a grafikus hallgatók teljesen önállóan dolgozhattak a megoldásokon.

Amit még Árontól megtudtunk a tervezésről:

„A megszokott logó felpakolgatás helyett szerettem volna, hogy a design interakcióba lépjen az emberekkel: a bögrére egy "We raise by lifting others" idézet került, így a tulajdonosai minden reggel egy pozitív gondolattal kezdhetik a napot. A bejáratnál elhelyezett "rúgó sajtófalat" kivétel nélkül minden versenyző, szakedző, szülő illetve tisztviselő próbára tette, amiről rengeteg a social mediában keringő kép és videó is készült. A lelátók mögött egy kivetítőn a magyar versenyzőket is buzdító animációk futottak, valamint a rendezvény folyamán készült képeket is azonnal láthatták a résztvevők. 

A munkánkra elképesztően sok pozitív visszajelzést kaptunk. Mozgalmas, de egyben nagyon izgalmas heteken vagyunk túl.

A zökkenőmentes együttműködésért és a fenntartások nélküli bizalomért nagyon hálásak vagyunk Patakfalvy Miklósnak, a Magyar Taekwondo Szövetség elnökének, Kazinczy Viktornak, a szövetség főtitkárának, valamint Dr. Márton Zsoltnak, a verseny főszervezőjének.”

Büszkék vagyunk rá, hogy a budapesti Taekwondo EB vizuális látványának megálmodói a KREA hallgatói! Örülünk, hogy a komplex megbízás révén megmutathatták mire képesek és, hogy megvalósult projektjük elnyerte a fiatal sportolók, edzők és a nemzetközi nagyközönség tetszését!

Hírlevél
Hogy mindig tudd, mi történik a KREÁ-ban.
FELIRATKOZOM
Social KREA