Grafikus középszintű
a képzésről

Grafikus szeretnél lenni, de szeretnéd először megtapasztalni, mennyire áll hozzád közel ez a szakma? Próbáld ki magad, ismerd meg a reklámgrafika különböző műfajait! Kezdd el a képzést, és ha a következő fokozatban szeretnél csatlakozni a felső szintű designer képzéshez, megteheted!

Nyilvántartásbavételi szám
Grafikus: E-000458/2014/A003 Felnőttképzési nyilvántartásba vételi szám: E-000458/2014
Megszerezhető végzettség minősítése
Grafikus 54 211 04 középfokú OKJ állami bizonyítvány és Europass bizonyítvány-kiegészítő
Alkalmak
2-3x3-6 óra/hét
Időpontok
16.30-21.15/nap
Képzési idő/hét
4 félév
Összes óraszám
960
Képzési díj
360.000 Ft (áfamentes)/félév A félévente fizetendő képzési díj a képzés ideje alatt nem változik.
felvételi követelmények
 • FELVÉTELI KÖVETELMÉNYEK GRAFIKUS KÉPZÉSRE
 • 1. Érettségi bizonyítvány.

  2. Egészségügyi alkalmasság. Foglalkozás egészségügyi engedéllyel rendelkező szakorvos által kiállított egészségügyi alkalmassági igazolás. Az ehhez szükséges űrlap letölthető innen.

  3. Motivációs levél. Tartalma: személyi adatok, iskolai tanulmányok, esetleges szakmai előélet, a szak választásának indoklása, kedvenc hazai és nemzetközi tervezők, szakmai fórumok és médiumok ismertetése, egyéni jövőkép bemutatása.
  Terjedelme: maximum 2db A4-es oldal

  4. Rajzmappa bemutatása. Tartalma: kockológia, natura, drapéria, alakrajz, portré, szabad összeállításban. Mennyisége: 15-20 db rajz.

  5. Szakmai portfólió. (nem kötelező)

  TERVEZÉSI FELADATOK

  6. Vizuális Önéletrajz. A3-as méretben készíts álló vagy fekvő formátumú, színes vagy fekete-fehér képet életed fontos történéseiből. A kompozícóban legyenek szöveges és képi elemek, utóbbinál felhasználhatók fotók vagy szabad kézzel, illetve számítógéppel készült saját (!) illusztrációk. A feladat megközelíthető grafikus eszközökkel, infografikus stílusban, vagy a tipográfiai eszközök hangsúlyozásával, manuális és/vagy számítógépes megoldásokkal. A feladat lényege, hogy a felületet képi, grafikai igénnyel komponáld meg, nyújtson vizuális élményt egy külső szemlélő számára is. A felvételi vizsgára 1 db terv elkészítése a feladat, amit 1:1-es méretben kell bemutatni.

  7. Betűkompozíció. Készíts A3-as méretben, álló formátumban, saját neved betűinek felhasználásával betűkompozíciót. Feladat a neved (vezeték- és keresztnév) betűivel szabadon játszva, azokat együtt, betűsort alkotva és/vagy külön-külön használva, a betűket grafikai elemekként felfogva vizuálisan izgalmas, színes vagy fekete-fehér grafikai lapok létrehozása. Az egyes betűk ismétlődhetnek, "mennyiségi" kötöttség nincs. Fontos, hogy csak tipográfiai eszközök használata lehetséges, képi elemek (fotó, illusztráció) használata nem megengedett, kivéve, ha a fotó vagy illusztráció a neved betűjét tartalmazza. A felvételi vizsgára minimum 3 db terv elkészítése a feladat, amit 1:1-es méretben kell bemutatni.

  8. Névjegy tervezés. Tervezd meg saját névjegyed, csupán tipográfiai eszközök (betűk, számok, léniák, üres felületek) használatával, fekete-fehérben. A névjegy ne legyen fiktív, legyen személyes, pl. céglogó ne szerepeljen rajta. Lehetőleg fejezze ki az egyéniséged, és grafikai-tipográfiai igénnyel készüljön, tartsa be a névjegy, mint kommunikációs eszköz műfaji sajátosságait. Lehet álló vagy fekvő, 1 vagy 2 oldalas. A felvételi vizsgára 1 db terv elkészítése a feladat, amit 1:1-es makett (körbevágott, valósághű névjegy) formájában kell bemutatni

Hírlevél
Hogy mindig tudd, mi történik a KREÁ-ban.
FELIRATKOZOM