Personal Stylist középszintű
a képzésről

A Personal Stylist öltözködési-és stílustanácsot ad megrendelője részére, az aktuális trendek figyelembevételével. Munkája során elemzi megrendelője alkati sajátosságait (test-és színanalízist készít), felméri igényeit, lehetőségeit és ennek megfelelően állít össze a megrendelő életstílusának megfelelő komplett ruhatárat, amely funkcionális és esztétikai szempontból is kielégítő. A kiválasztott öltözéket kiegészítőkkel látja el, amelyekkel egyedivé és aktuálissá formálja a megjelenést. A teljes öltözék kialakításán túl hajviseletre és sminkre is szakmai tanácsot ad.

Megszerezhető végzettség minősítése
Personal Stylist magániskolai magyar és angol nyelvű középszintű tanúsítvány
Alkalmak
3x3-6 óra/hét
Időpontok
16.30-21.15/nap
Képzési idő/hét
2 félév
Összes óraszám
470
Képzési díj
330.000 Ft + áfa/félév
felvételi követelmények
  • FELVÉTELI KÖVETELMÉNYEK A PERSONAL STYLIST KÉPZÉSRE
  • 1. Érettségi bizonyítvány.

    2. Motivációs levél. Tartalma: személyi adatok, iskolai tanulmányok, esetleges szakmai előélet, a szak választásának indoklása, kedvenc hazai és nemzetközi tervezők, szakmai fórumok médiumok ismertetése, egyéni jövőkép bemutatása. Terjedelme: maximum 2 db A4-es oldal.

    3. Egy hetem: vizuális napló. A hétköznapjaidat meghatározó élményektől, hangulatoktól inspirálva készíts vizuális naplót. Jelenítsd meg azokat a számodra fontos inspirációs forrásokat, melyekből ihletet merítesz, feltöltődsz. Készíts fotókat (akár saját telefonoddal) a hétköznapi élethelyzetekről, helyszínekről. Saját öltözékekkel vagy streetstyle fotókkal is gazdagíthatod naplódat. Fotóidat kiegészítheted idézetekkel, jegyzetekkel, személyes gondolatokkal. A képeket rendezd naplóba. A vizuális napló készítésének és bemutatásának célja, hogy megismertesd velünk a vizuális látásmódodat, kreatív gondolkodásodat. Formátum: Vázlatfüzet, napló, könyv vagy mappába rendezet különálló lapok. Terjedelme: minimum 20 oldal. Méret: maximum A/3-as méretben. Készülhet kézi vagy számítógépes, esetleg vegyes technikával.

    Leadás időpontja: a felvételi napja, melynek pontos időpontjáról a jelentkezés után e-mailen értesítünk.

    4. Felvételi elbeszélgetés. Vizuális napló bemutatása, amit a jelentkező városi környezetben töltött egy hete inspirált.

elméleti és gyakorlati tantárgyak
Művészettörténet
Viselettörténet
Divat- és vizuális kultúra
Színtan
Anyagismeret
Programismeret
Színanalízis
Vizuális kommunikáció
Szakmai workshop
Smink
Személyi styling (gardrób rendezés, formal dress)
Kreatív styling
Divatfotó gyakorlat
Kreatív workshop
Öltözködéskultúra
Pszichológia és test lélektan
Testanalízis
Hírlevél
Hogy mindig tudd, mi történik a KREÁ-ban.
FELIRATKOZOM