DIPLOMAKOLLEKCIÓK 2018
2018. június. 20.

Bemutatták diplomamunkáikat a KREA pályakezdő divattervezői. Utópiáktól, kultúráktól és szubkultúráktól inspirálva alkották meg egyedi koncepcióikat és egységes kollekcióikat a fashion designerek. A KREA Kortárs Művészeti Iskola 2018-ban végzet divattervezői: Belovai Bettina, Bodó Márta, Hegedűs Bernadett, Karlócai Rubina, Perrin Júlia, Varga Viktória. Diploma témavezetők és szakvezetők: Anda Emília (ANDA), Godena-Juhász Attila és Tóth András fashion designerek.

A kollekciókról:

Hard Rhymes

Divattervező: Belovai Bettina

Konzulens: Anda Emília fashion designer (ANDA)

A divattervező inspirációja a hip-hop. Az az örömkultúra, amely az elnyomás és a kilátástalanság korában utat tudott magának törni, és nem lehetett csendre inteni. Bettina ennek a szubkultúrának lelkes rajongójaként próbálja a mai közegbe beilleszteni a ’90-es évek esszenciáját, és visszaadni a kor hangulatából a streetwear/sportwear kollekciójában.

 

CAST THING

Divattervező: Bodó Márta

Konzulens: Tóth András fashion designer

“CAST THING” diplomakollekciót az indiai kultúra ihlette. A kollekció geometrikus szabásvonalai, színei reflektálnak az indiai kasztrendszerre, a sokszínű, összetett kultúrák ősi szimbólumrendszerére, a sportos részletek viszont az indiai kortárs viselet irányzataiból merítenek. A tervező indiai nők számára hozta létre európaias resort kollekcióját, melyben egy képzeletbeli utazás különböző állomásaihoz illő szettek követik egymást.  

 

Mellonticos

Divattervező: Hegedűs Bernadett

Konzulens: Tóth András fashion designer

Hegedűs Bernadett kollekciójának inspirációs forrása a nevadai sivatagban megrendezett Burning Man fesztivál, a sci-fi és a fantasy filmek világa volt. Hét különböző karaktert álmodott meg, melyek saját személyiséggel bírnak, szimbolikus jelentéseket hordoznak, illetve sok vonatkozásban mitológia témákra utalnak. A tervezésénél fontos szempont volt, hogy ezek a fesztivál öltözékek amellett, hogy az önkifejezést vagy épp az átalakulást szolgálják praktikus és kényelmes darabok legyenek.

 

1=1+1

Divattervező: Karlócai Rubina

Konzulens: Godena-Juhász Attila fashion designer

Karlócai Rubina diplomakollekciójában a kisebbség szerepéből adódó társadalmi feszültségeket dolgozza fel. Öltözékeivel megkísérli az elszigetelődés és a valahová tartozás, illetve az utóbbi iránti belső vágy szemléltetését. A tervező a ruhákat és az emberi testet tudatosan használva reflektál társadalmi kérdésekre. A test nem csupán hordozó formaként, vizuális elemként jelenik meg, hanem lelkek, identitások hordozójaként is.

 

Fusion

Divattervező: Perrin Júlia

Konzulens: Anda Emília fashion designer (ANDA)

Perrin Júlia kollekciójának inspirációja a nyugat-afrikai tradicionális öltözetek, minták és ékszerek világa. Központi koncepciója ősi elemek újszerű módon való megjelenítése: az afrikai tradicionális ruhák jellegzetességeit ötvözni az európai szabászattal, ősi szimbólumrendszereket színekben és mintákban is érzékeltetni, valamint komplementer elemekkel harmóniát létrehozni.

 

El Qadissia

Divattervező: Varga Viktória

Konzulens: Godena-Juhász Attila fashion designer

Az alkalmi ruha kollekció a marokkói kultúrából merített inspirációt. A tervező az exkluzív szabászati eljárásokat kézimunkát igénylő megoldásokkal ötvözte, emellett kifinomult színösszeállításokkal dolgozott. A kulcsdarabokban megjelennek a különböző marokkói motívumokat leképező technikák, melyek igazán izgalmas felületeket eredményeztek. Az ellentétek harmóniáját figyelhetjük meg az anyagok és formák kombinálásában.

 

A stábról:

Belovai Bettina fashion designer – Hard Rhymes

@lookbook

fotó: Mihály Zoltán

smink: Kovács Petra

modell: Anthony Tobi (WAM Models)

 

Hegedűs Bernadett fashion designer – Mellonticos

@kampány

fotó: Dombovári Judit

smink, haj: Zeller Heni

styling: Wigand Bettina

modellek: Evelin, Bálint (Icon)

 

Karlócai Rubina fashion designer – 1=1+1

@lookbook

fotó: Mihály Zoltán

smink: KREA

modell: Peti (WAM Models)

 

Perrin Júlia – Fusion

@lookbook

fotó: Mihály Zoltán

smink: KREA

modell: Anthony Tobi (WAM Models), Mira (Attractive Mode Agency)

 

Varga Viktória fashion designer – El Qadissia

@kampány

fotó: Vágó Csaba

smink: Domonkos Eszter

haj: Militaru Vivien

Modell: Jónás Réka (Visage)

Hírlevél
Hogy mindig tudd, mi történik a KREÁ-ban.
FELIRATKOZOM
Social KREA