Divat- és stílustervező középszintű
a képzésről

Alapozd meg szakmai hozzáértésedet, hogy a divatvilág profi szereplőjévé válhass! Válaszd a képzést, ahol a művészet és a gyakorlat találkozik.

A KREA két éves magas színvonalú képzésén a résztvevő átfogó tudásra tesz szert az öltözéktervezés területén. Szakmai háttértudást halmoz fel, amely a gyakorlati, tervezői, kortárs divat ismeretekre egyaránt kiterjed. A végzett Divat- és stílustervező felkészült szakember lesz, aki képes a divat szcénában szerepet vállalni, együttműködni társtervezőkkel és kivitelezőkkel. Ha önálló, naprakész divattervezőként képzeli el jövőjét a Fashion Designer szakon folytathatja tanulmányait.

Nyilvántartásbavételi szám
Divat- és stílustervező: E-000458/2014/A002 Felnőttképzési nyilvántartásba vételi szám: E-000458/2014
Megszerezhető végzettség minősítése
Divat- és stílustervező 54 211 02 OKJ állami bizonyítvány és Europass bizonyítvány-kiegészítő
Alkalmak
3x6 óra/hét
Időpontok
16.30-21.15/nap
Képzési idő/hét
4 félév
Összes óraszám
1100
Képzési díj
420.000 Ft (áfamentes)/félév A félévente fizetendő képzési díj a képzés ideje alatt nem változik.
felvételi követelmények
 • FELVÉTELI KÖVETELMÉNYEK A DIVAT- ÉS STÍLUSTERVEZŐ KÉPZÉSRE
 • 1. Érettségi bizonyítvány.

  2. Egészségügyi alkalmasság. Foglalkozás egészségügyi engedéllyel rendelkező szakorvos által kiállított egészségügyi alkalmassági igazolás. Az ehhez szükséges nyomtatvány letölthető innen.

  3. Motivációs levél. Tartalma: személyi adatok, iskolai tanulmányok, esetleges szakmai előélet, a szak választásának indoklása, kedvenc hazai és nemzetközi tervezők, szakmai fórumok médiumok ismertetése, egyéni jövőkép bemutatása. Terjedelme: maximum 2 db A4-es oldal.

  4. Egy hetem: vizuális napló. A hétköznapjaidat meghatározó élményektől, hangulatoktól inspirálva készíts sketchbookot (vizuális naplót). Jelenítsd meg azokat a számodra fontos inspirációs forrásokat, melyekből ihletet merítesz, feltöltődsz. Készíts fotókat (akár saját telefonoddal) a hétköznapi élethelyzetekről, helyszínekről. Saját öltözékekkel, ruhavázlatokkal, vagy streetstyle fotókkal is gazdagíthatod naplódat. Fotóidat kiegészítheted idézetekkel, jegyzetekkel, személyes gondolatokkal.   A képeket rendezd naplóba, vagy készíts sketchbookot (vázlatfüzetet). A vizuális napló készítésének és bemutatásának célja, hogy megismertesd velünk a vizuális látásmódodat, kreatív gondolkodásodat. Formátum: Vázlatfüzet, napló, könyv vagy mappába rendezet különálló lapok. Terjedelme: minimum 20 oldal. Méret: maximum A/3-as méretben. Készülhet kézi vagy számítógépes, esetleg vegyes technikával.

  5. Moodboard: Készíts inspirációs tablókat (moodboard) a következő szabadon választható témakörökből: kedvenc divattervező, aktuális trendek, kedvenc XX. századi divattörténeti korszak vagy stílus bemutatása.  Terjedelme: max. 5 db tábla, A3 méretben. A feladat célja az inspirációs források feldolgozásának bemutatása, melyen keresztül megismerhetjük saját személyes stílusodat, ízlésvilágodat.

  Leadás időpontja: a felvételi napja, melynek pontos időpontjáról a jelentkezés után e-mailen értesítünk.

  Felvételi vizsga:

  6. Gyakorlati feladat:

  a helyszínen adott alapanyagokból (papír, molinó) szabóbabán hozz létre egy hétköznapi vagy alkalmi ruhadarabot. A szükséges eszközöket hozd magaddal (varrótű, olló, centi, kréta, gombostű). Rendelkezésre álló idő: 2 óra

  7. Felvételi elbeszélgetés. A vizuális napló, moodboardok és a helyben készített gyakorlati feladat bemutatása. 

  ALÁBBIAK NEM KÖTELEZŐ ANYAGOK

  8. Rajzmappa bemutatása. Tartalma: kockológia, natura, drapériarajz, alakrajz, portré szabad összeállításban. Mennyisége: 15-20 db rajz.

  9. Szakmai portfólió: Divatrajzok, ruhatervek, vázlatfüzet. Mennyisége: max. 10 terv.

  10. Saját készítésű öltözékek, személyesen vagy fotón bemutatva. Mennyisége: max. 3 öltözék.

   

elméleti és gyakorlati tantárgyak
Rajz
Szakmai rajz
Színtan
Anyagismeret
Mintatervezés
Formatan, formatervezés
Divatillusztráció
Modellezés és kivitelezés
Varrás technológia
Varrás- műhelygyakorlat
Szabás szakrajz
Moulage
Kreatív workshop
Művészettörténet
Viselettörténet
Programismeret /Photoshop, Illustrator/
Számítógépes tervezés
tervezési tárgyak
Stílustan
Tervezésmódszertan
Divattervezés alapjai
Tervezés-stílus, forma, technológia
Formaalkotás
Újrahasznosítás
Geometrikus formák
Felületmanipuláció
Rugalmas anyag
Hírlevél
Hogy mindig tudd, mi történik a KREÁ-ban.
FELIRATKOZOM